Matematik

cos^-1 ??

26. september 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

i hvile tilfælde bruger man cos^-1    og hvornår bruger man bare cos? hvad er forskellen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2016 af mathias1997

cos^{-1}, inverse cosinus eller arccos() er det omvendte af cosinus.

Har du en ligning, hvor du har cosinus til en vinkel på den ene side ( cos(v) = ... ), finder du vinklen ved at tage cos^{-1} på hver side af lighedstegnet. Man finder altså den vinkel, der modsvarer den givne cosinusværdi.


Svar #2
26. september 2016 af unicorn66

så cos^-1 bruges til at beregne vinkler? og det gør cos ikke??


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2016 af mathias1997

Du bruger cosinus til at beregne cosinusværdien af en vinkel/ligning/udtryk.

Du bruger inverse cosinus til at regne "baglæns", altså finde ud af hvilken vinkel, du kom fra, hvis du kun har oplyst cosinusværdien.

Giver det mening?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2016 af AMelev

cos beregnes på en vinkel, fx cos(30º)

cos-1 (kaldes også arccos) anvendes, når cos(v) kendes, og du vil bestemme vinklen v, altså når du skal løse en cos-ligning. 
fx cos(v) = ½ ⇔ v = cos-1(½) = 60º

cos og cos-1 ophæver hinanden lige som √ og ..2 eller ln og ex.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2016 af Capion1

# 0
Bemærk, at   cos-1θ   ikke er det samme som

\frac{1}{\cos \Theta }


Svar #6
26. september 2016 af unicorn66

tusind tak for forklaringerne:-D


Skriv et svar til: cos^-1 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.