Matematik

brøkregne regler

26. september 2016 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hvorledes forkorter man differencen mellem to brøker uden en egentlig fællesnævner samtidig med at brøkerne udtrykkes via symboler/regneoperationer og således ikke tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af Capion1

b eller d eller (bd) skal gå op i (ad - bc) for at differencen
a/b - c/d
kan forkortes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2016 af AMelev

Umiddelbart giver dit spørgsmål ikke mening.
Det eneste, man kan forkorte er en brøk, og det beyder at dividere med samme tal i både tæller og nævner.

Hvis det, du mener er, hvordan man reducerer, så er fidusen, at man sørger for at få samme nævner ved at forlænge de to brøker med passende størrelser (gange med samme tal i tæller og nævner) .

\small \frac{T_1}{N_1}-\frac{T_2}{N_2}=\frac{T_1\cdot N_2}{N_1\cdot N_2}-\frac{T_2\cdot N_1}{N_2\cdot N_1}=\frac{T_1\cdot N_2-T_2\cdot N_1}{N_2\cdot N_1}

Herefter kan du forkorte med hvad som helst - bortset fra 0 - men det er ikke sikkert, det bliver kønnere af det.
 


Skriv et svar til: brøkregne regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.