Matematik

Monotoniforhold (Maple)

26. september 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Badmintonklubben Fjerbolden har 1400 medlemmer, der hver betaler 1500 kr. om året. Klubben har brug for kontingentforhøjelse, men regner med, at den vil miste 10 medlemmer for hver 100 kr. kontigentet stiger. Hvilket årligt kontingent giver klubben den største indtægt?

Er der nogle der kan hjælpe mig her? Jeg skal løse den over maple og er mega lost.
 


Svar #1
26. september 2016 af Theajames (Slettet)

ingen?:/


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2016 af StoreNord

y =    x/100(1400-10 )                     måske?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2016 af AMelev

Sæt x til antal 100 kr. kontingentforhøjelse
f(x) til antal medlemmer
k til kontingent pr medlem (kr)
g(x) til indtægt (kontingentbeløb) (kr.)

k = ....
f(x) = ....
g(x) = ....

Bestem maksimum for g(x)

Jeg kender ikke Maple, men det gør du måske selv, når du er kommet så langt som til at bestemme g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2016 af jantand

(1500+100x)(1400-10x)= y

Maximum fåes vad at differentiere og sætte f(x)=0

Der ganges ud

2100000+125000x -1000x^2  = f(x)

f´(x)= 2000x-125000

f´(0)= 2000x-125000=0

x= 62,5

Det sættes ind i f(62,5)= 6006250

Du skal skrive funktionen ind i Maple så løser det hele sig.


Skriv et svar til: Monotoniforhold (Maple)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.