Fysik

-beregn bølgelængde og frekvens?

27. september 2016 af GymEl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg har fysik på elearning og er groet fast ved dette spørgsmål, er der en venlig sjæl somkan hjælpe? 

Synligt lys har bølgelængder der rækker fra 400 nm til 700 nm. Hvilke frekvenser svarer det til? Beregn bølgelængden for røntgenstråling med bølgelængden 8,00·10^18 Hz. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug bølgeformlen: c=\lambda \cdot f

c er lysets hastighed der er givet ved 3,0\cdot 10^8m/s.

\lambda er bølgelængden med enheden meter. 

f er frekvensen med enheden \frac{1}{s}=Hz


Skriv et svar til: -beregn bølgelængde og frekvens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.