Kemi

Beregn opløseligheden af Mn(OH)_2 i en vandig opløsning af MnCl_2

27. september 2016 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Beregn opløseligligheden (angivet i g/L) af Mn(OH)_2 i en 0.15 M vandig opløsning af MnCl_2(aq). Opløselighedsproduktet af mangan(II)hydroxid er, Ksp = 1.90*10^-13.

Jeg kender følgende.

(M(Mn)=54.96 g/mol, M(O)=16.00 g/mol. M(H)=1.01 g/mol)

En hjælpsom sjæl, der kan hjælpe mig med denne opgave. 

På forhånd tak!


Svar #1
28. september 2016 af Eliasz

Nogen der har en ide?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2016 af Soeffi

#0. Du ved, at [Mn^{2+}]\cdot [OH^{-}]^{2}=1,90\cdot 10^{-13}M^{3} og M(Mn(OH)_2)=88,95\;g/mol

Du starter med at finde ud af, hvor mange mol Mn(OH)2, der kan opløses i den vandige opløsning af MnCl2. Kald antal mol Mn(OH)2, der kan opløses for x. Der gælder, at i den mættede opløsning er [Mn2+] = 0,15 M + x og [OH-] = 2x. Dette giver indsat i ovenstående opløselighedsprodukt:

     (0,15+x)\cdot(2x)^{2}=1,90\cdot10^{-13}M^{3}\Rightarrow x=5.6273\cdot 10^{-7}M

Man ved nu, at der kan opløses 5,6273·10-7 mol Mn(OH)2 i 1 L af opløsningen. Dette skal ganges med molmassen for at få massen af Mn(OH)2. Man får: Masse af Mn(OH)2 = (5,6273·10-7 mol/L)·88,95 g/mol = 5.0055·10−5 g/L


Skriv et svar til: Beregn opløseligheden af Mn(OH)_2 i en vandig opløsning af MnCl_2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.