Matematik

Differentialregning med logaritmer

27. september 2016 af grahamcracker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er i gang med at lave nogle opgaver med differentialregning. I den forbindelse har jeg en række af opgaver som jeg ikke helt kan finde fidusen i. Hvis der er nogen der kan komme med nogle hints til følgende hvor jeg skal finde den afledede,

f_4(x)=x-ln(x/2) (1)
f_3(x)=ln\sqrt{x}+1 (2)
f_4(x)=ln(1/\sqrt{x}) (3)
f_6(x)=ln(lnx)+2 (4)

På forhånd tak,


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2016 af peter lind

Hvis du har at f(x) = ln(u) hvor u er en funktion af x  kandu finde f'(x) af  df/dx = (df/du)*du/dx = 1/u * du/dx. Her skal du så vælge u svarende til den opgave, du vil løse


Skriv et svar til: Differentialregning med logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.