Matematik

Hvordan bliver denne opløst i faktore og derefter forkortet

27. september 2016 af Dtonni123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3x^2-12x+12/5x^2-10k og / = med brøk streg

Kan slet ikke se hvordan man skal bære sig ad


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2016 af PeterValberg

altså:

\frac{3x^2-12x+12}{5x^2-10x}=\frac{3(x-2)^2}{5x(x-2)}

mon ikke du mener 10x og ikke 10k ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. september 2016 af Dtonni123 (Slettet)

Men hvad med 12x, 12 og 10x ??+


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2016 af PeterValberg

#2 Vedr. nævneren i brøken 

{\color{Red} 5x}\cdot(x-2)={\color{Red} 5x\cdot}x-{\color{Red} 5x\cdot}2=5x^2 -10x

Lignende gælder for tælleren, ... besvarer det dit spørgsmål?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan bliver denne opløst i faktore og derefter forkortet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.