Matematik

Skal bruge hjælp til procent regning

29. september 2016 af Mario517 - Niveau: 10. klasse

De fleste biler sælges i flere forskellige modeller. Den billigste model koster 84.890 kr. 

Den dyreste model koster 114.990 kr.

Hvor mange procent er den dyre model dyrere end den billige? Svar med 1 decimal.

%

Hvor mange procent er den billige model billigere end den dyre? Svar med 1 decimal.

%


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af mathon

Hvor mange procent er den dyre model dyrere end den billige? Svar med 1 decimal.

               1+p_{dyr}\cdot 10^{-2}=\frac{114.990}{\textbf{84.890}}

Hvor mange procent er den billige model billigere end den dyre? Svar med 1 decimal.

               1+p_{billig}\cdot 10^{-2}=\frac{84.890}{\textbf{114.990}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2016 af PeterValberg

1)

\left(\frac{114990}{84890} -1\right )\cdot 100\%=

2)

\left(1-\frac{84890}{114990} \right )\cdot 100\%=

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. september 2016 af Mario517

Hej peter, er der en måde du kan formulere det på og give svarene ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Eller:

Prisforskel f = pdyr -pbillig

1: f/pbillig*100%

2: f/pdyr * 100%


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2016 af mathon

#4

Først beregner du forskellen, som er den samme i begge opgaver: 30.100 kr.

Hvor mange procent er den dyre model dyrere end den billige

her skal forskellen vurderes i forhold til den billige pris  dvs 84.890 = 100%

Hvor mange procent er den billige model billigere end den dyre?

her skal forskellen vurderes i forhold til den dyre pris  dvs 114.990 = 100%

1. tilfælde:
                      \frac{30.100\; kr}{848{,}9\; \tfrac{kr}{\%}}

2. tilfælde:
                      \frac{30.100\; kr}{1.149{,}9\; \tfrac{kr}{\%}}

Størrelsen efter ordet end, skal altid stå i nævneren.


Skriv et svar til: Skal bruge hjælp til procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.