Matematik

lineære funktioner

29. september 2016 af hen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ovenstående figur viser den forventede udvikling i flytrafikken over Europa indtil 2020. Ifølge denne figur vil antallet af flyvninger vokse lineært i perioden 2000-2020.


a) Bestem en model, der beskriver udviklingen i antal flyvninger i Europa. Husk at redegøre for, hvad x-værdien beskriver.
b) Bestem antallet af flyvninger i 2006.
c) Hvor meget stiger antallet af flyvninger i en 7-årsperiode? 

Udover det får jeg fortalt at i 2010 er der 11,9millioner flyvninger og i 2020 er der 15,8milioner flyvninger.
Håber der er en der kan hjælpe, er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af mathon

Figuren fulgte ikke med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2016 af AMelev

Lad x være antal år efter 2000 og f(x) være antal flyvninger.

a) Du får oplyst to punkter (husk betydningen af x).
     Benyt disse og formlerne til beregning af konstanterne a og b for den lineære funktion f(x) = a·x + b.

b) Bør være uden problemer, når du har fastlagt f(x).

c) Tag to x værdier med et mellemrum på 7, beregn funktionsværdierne, og beregn derudfra væksten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2016 af mathon

                  f(x)=0{,}39x+7{,}4
når 
       f(x) er antal millioner flyvninger x år efter 2000.


Svar #4
29. september 2016 af hen1 (Slettet)

#2

Lad x være antal år efter 2000 og f(x) være antal flyvninger.

a) Du får oplyst to punkter (husk betydningen af x).
     Benyt disse og formlerne til beregning af konstanterne a og b for den lineære funktion f(x) = a·x + b.

b) Bør være uden problemer, når du har fastlagt f(x).

c) Tag to x værdier med et mellemrum på 7, beregn funktionsværdierne, og beregn derudfra væksten.

Så A er 11,9*20+15,8??
Kan virkelig ikke få det til at hænge sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2016 af AMelev

År 2010: x1 = 10 og f(x1) = y1 = 11.9 (mio.), dvs. (10,11.9)
År 2010: x2 = 20 og f(x2) = y2 = 15.8 (mio), dvs. (20,15.8

Benyt formlerne for a og b for lineære funktioner f(x) = a·x + b til at beregne a og b.
\small a=\frac{y2-y1}{x2-x1},\; \; \; b=y1-a\cdot x1


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.