Matematik

Koefficienter

29. september 2016 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1:

Udregn koefficienterne a og b ud fra nedenstående punkter, og opskriv funktionen, der går igennem de to punkter.

a) P(2;1) og Q(5;10)

b) P(3;2) og Q(4;3)

c) P(10;3) og Q(14;5) 

Opgave 2:

Udregn nedenstående funktioners skæringer med henholdsvis x- og y-aksen.

a) ??(??)=3??−2

b) ??(??)=??+4

c) ??(??)=2??−1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af mathon

Er funktionerne lineære?


Svar #2
29. september 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Det har jeg desværre ikke fået noget at vide om://


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2016 af AMelev

Hmmm!

Opg. 1 Der er typisk tre vækstfunktioner, der bygger på to kefficienter a og b.

Kald det ene punkt (x1,y1) og det andet (x2,y2)

1) Lineær       \small f(x)=a\cdot x+b, \; a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}, \; b=y_2-a\cdot x_2 =y_1-a\cdot x_1

2) Eksponentiel   \small f(x)=b\cdot a^x, \; a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}, \; b=\frac{y_2}{a^{x_2}}=\frac{y_1}{a^{x_1}}
 

3) Potens      \small f(x)=b\cdot x^a,\: \; a=\frac{log(y_2)-log(y_1)}{log(x_2)-log(x_1)},\: \; b=\frac{y_2}{x_2^a}=\frac{y_1}{x_1^a}

Indsæt i formlerne for den væksttype, det drejer sig om, og beregn.

Opg. 2 er ikke noget uklar, som den står. 
1. Der optræder ikke hverken x eller y, så skæring med de pågældende akser giver ikke rigtig mening
2. ?? står for både uafhængig og afhængig variabel - de må ikke hedde det samme.

a) kunne fx hedde #(?) = 3·? - 2. Her fremgår, at ? er den uafhængige variabel og #(?) er den afhængige.
Hvis du omdøber #(?) til y og ? til x, står der y = 3x -2, som er en lineær funktion.
Grafens skæring med x-aksen er så det x, hvor y = 0, og skæring med y-aksen er det y, hvor x = 0.


Skriv et svar til: Koefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.