Fysik

Kraft og tryk

29. september 2016 af Nannahyldtoft1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg. 1 En terningformet dykkerklokke, hvis ydre vægge er 1,2 m på hver led, sænkes ned i 4000 meters dybde. Hvor stor er kraften fra vandet på en af dykkerklokkens sider?

Opg. 2 En bil på 1600 kg løftes på værkstedet med en hydraulisk lift. Stemplet har et areal på
400*cm^2. Hvad er trykket i olien bag stemplet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af mathon

        p=p_0+d\cdot \varrho \cdot g                                 hvor d er dybden i meter.

        p=\frac{F_{\perp}}{A}=p_0+h\cdot \varrho \cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2016 af mathon

     p=\frac{F_{\perp}}{A}=p_0+d\cdot \varrho \cdot g=\left ( 101325\; \tfrac{N}{m^2} \right )+\left ( 4\cdot 10^3\; m \right )\cdot \left ( 10^3\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=                                                                                                                              3{,}93813\cdot 10^7\; \tfrac{N}{m^2}     
    F_\perp=\left (3{,}93813\cdot 10^7\; \tfrac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( 1{,}2\; m \right )^2=5{,}67091\cdot 10^7\; N                                                         

              


Skriv et svar til: Kraft og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.