Matematik

Bestemmelse af g(x) ud fra anden funktion

29. september 2016 af SBPoulsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey folkens, jeg har ingen ide om hvordan denne opgave skal løses. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2016 af mathon

      f{}'(x)=3g^2(x)\cdot g{\, }'(x)=3g^2(x)\cdot \left ( -6x \right )=-162x^5+540x^3-450x

hvoraf
                  3g^2(x)=3\left ( 9x^4-30x^2+25 \right )=3(3x^2-5)^2

                   g^2(x)=(3x^2-5)^2

                   g(x)=\mp (3x^2-5)

Da 
                  g{\, }'(x)=-6x
har man:
                   g(x)=-(3x^2-5)

                   g(x)=-3x^2+5


Skriv et svar til: Bestemmelse af g(x) ud fra anden funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.