Matematik

Annuitetslån

29. september 2016 af DrenardI (Slettet) - Niveau: C-niveau
Har bøvlet et stykke tid med den her nu. Opgaven lyder
En familie ønsker at spare op til udbetalingen på et hus, der koster 4.000.000 kr. Udbetalingen er på 10 % af husprisen. De kan få 0,4% i månedlig rente på en konto i GoldenDreams Banken.
b) Hvor stor skal den månedlige indbetaling være, hvis familien ønsker at have til udbetalingen efter 48 indbetalinger?

Jeg er fundet frem til en udregning der ser sådan her ud

4.000.000 * 0,004 / (1+0,004)48-1

Jeg kan bare ikke få resultatet til at passe. Nogen der kan forklare hvad jeg gøre forkert

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af Cathrinepoulsen (Slettet)

Der er tidligere svaret på opgaven. Her er linket: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1623167


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2016 af AMelev

Den krævede udbetaling er ikke 4 mio, men kun 10% af det.

Du mangler en parentes mm. i dit udtryk \small ... \cdot \frac{0.004}{(1+0.004)^{48}-1}

tastes ... * 0.004/((1+0.004)^48-1)


Svar #3
29. september 2016 af DrenardI (Slettet)

Jep ved jeg godt, har luret den og ville da mene at der den samme fremgangsmåde jeg har fremlagt i mit spørgsmål? Dog for jeg bare stadig ikke det rigtige resultat

Svar #4
29. september 2016 af DrenardI (Slettet)

Arg okay, tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

"En familie ønsker at spare op til udbetalingen på et hus, der koster 4.000.000 kr. Udbetalingen er på 10 % af husprisen."

10% af 4 mil kr = 400.000 kr

Eftersom det er en opsparings med fast måndlig indbetaling kan man anvende opsparingsformlen.

A_{n}=y*\frac{(1+r)^n - 1}{r}

An = ønsket opsaring, y= måndenlige indbetaling, r = renten og n= antal terminer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2016 af mathon

hvoraf
                 y=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^n-1}

                 

                y=\frac{400.000 \cdot 0{,}004}{1{,}004^{48}-1}=5.575{,}52


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.