Idræt

Rusland og kommunisme

30. september 2016 af Nadi2020 - Niveau: 9. klasse
Hej, jeg er lidt fovirret omkring det med Rusland og kommunisme.
har lidt svært ved historie.
Nogen der kan hjælpe med at finde ud af Hvordan Rusland blev et kommunistisk styre?

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2016 af Soeffi

#0. Det hænger sammen med 1. Verdenskrig. Da krigen bryder ud har Rusland været et enevældigt kejserdømme i mange hundrede år og trods forsøg har landet haft svært ved at gennemføre moderniseringer. I 1905 taber Rusland en krig til Japan, hvilket ses som et tegn på styrets uduelighed og fører til oprør i Rusland og indførelse af en rådgivende forsamling, men ikke afskaffelse af enevælden. Det skulle dog vise sig at være et forvarsel. Da 1. Verdenskrig bryder ud i 1914 kommer kejseren for alvor i problemer, da det går dårligt på slagmarken. I marts 1917 udbryder et nyt oprør som afsætter kejseren. Der indføres demokrati, men der er uenighed om hvorvidt krigen skal fortsættes. De borgerlige politikere er for en fortsættelse, mens kommunisterne er imod. 

Kommunisterne har egentlig ikke særlig stor opbakning i befolkningen. De er et parti for industriarbejderklassen, og det meste af Ruslands befolkning er bønder. De formår dog at spille på udtilfredsheden med krigen og starter et nyt oprør i november 1917, der bringer dem selv til magten. En del af officererne fra den gamle kejserlige hær går over på kommunisternes side og hjælper med at opbygge den røde hær. 


Svar #2
30. september 2016 af Nadi2020

Så det var da Rusland taber krigen til Japan, det hele starter? eller hvad, men tak for det lille resume, men hvad var det konkret der startede det her kommunistiske styre i Rusland dengang?



Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2016 af Soeffi

#2 

En af grundene var, at tyskerne støttede kommunisterne økonomisk i håb om, at de ville trække sig ud af krigen, hvis de kom til magten. Tyskerne sørgede også for, at kommunisternes leder, Lenin, kom til Rusland under krigen. Det lyder som en selvmodsigelse, men tyskerne var desparate.


Svar #4
30. september 2016 af Nadi2020

Oka men tak, kender du nogen hjemme sider hvor jeg kan læse mere i dybden om det her, da jeg skal lave en skriftlig opgave?

Skriv et svar til: Rusland og kommunisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.