Matematik

løsning til differentialligning

01. oktober 2016 af sumia9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg har virkelig svært ved opgaver der ligner nedenstående opgave?

Nogen der kan vise mig fremgangsmåden og eventuelt hjælpe med at løse den?

- Hviad er løsningen til differentialligningen:

y'+(1+x)y=2xe^-x   og y(0)=1

Takker på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af Soeffi

#0. 


Svar #2
01. oktober 2016 af sumia9 (Slettet)

Hvordan løses det i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2016 af AMelev

Det er en lineær differentialligning y' + a(x)·y = b(x).

For løsning se evt. http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/differentialligninger/inhomogene-lineare-forsteordens-differentialligninger.


Skriv et svar til: løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.