Matematik

Ligefrem proportionalitet - HJÆLP

01. oktober 2016 af matematikspasser1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Er i gang med en mat aflevering og jeg forstår simpelthen ikke den her opgave!!
Er der nogen, der kan hjælpe mig på vej?? Vi har ikke rigtig haft om ligefrem proportionalitet, kun omvendt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af Capion1

Kald energiproduktionen E og vindens hastighed v
Da får vi
E = k·v3
hvor k er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2016 af AMelev

En proportionalitet er bare en lineær funktion med b = 0, altså y = f(x) = a·x. 



 


Svar #3
01. oktober 2016 af matematikspasser1 (Slettet)

Men hvordan skal jeg forklare det?? Jeg forstår det ikke rigtig 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2016 af Capion1

Ligefrem proportionalitet, i denne forbindelse, vil sige, at gør vi (v3) n gange så stor, gør vi også E n gange så stor.
Proportionaliteten gælder (v3) og ikke v ,  i opgaven her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2016 af Capion1

Skal vi, i et koordinatsystem, indtegne en ret linje for funktionen, skal der udad x-aksen stå (v3) og
udad y-aksen E.
Skulle der udad x-aksen kun stå v, fås en 3.grads graf.


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.