Biologi

hjælpp - osmose i kartofler

01. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: C-niveau

Hvorfor er salt- eller sukker-syltning effektive konserveringsmetoder?

mit bud:

Saltsyltning og sukkersyltning er godt fordi hvis man skal til at konservere noget fx en fisk, så hvis bakterien sætter sig på fisken, så er der en større salt/sukker koncentration uden på fisken end der er inde i bakterien så osmose automatisk gå i gang ved at vandet går ud af bakterien for at sørge for at der er lige meget vand både i- og uden for bakterien, men eftersom at der er en alt for stor saltkoncentration uden fpr fisken så vil det  vand der er i bakterierne tage ud af dem og på den måde vil bakterierne dø.

Er der nogle der kan komme med en bedre forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af jantand

Tankegangen er helt rigtig Arbejd videre med det


Skriv et svar til: hjælpp - osmose i kartofler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.