Biologi

Trehaloseproduktion i gærceller

09. oktober 2016 af Tjalfeogsara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og er i gang med en biologi aflevering, og har problemer med 2 af spørgsmålene. Jeg håber at i evt. kan hjælpe mig. Tak på forhånd!

Beskriv forskellen mellem trehalose og maltose. (tilhørende billede)

OG

Rhodotorula sp. dyrkes i et medium, der indeholder følgende:
Sucrose2, gær-ekstrakt, peptider, NH4 Cl, KH2PO4, Na2HPO4,MgSO4, og CaCl2 .

Vælg to af de nævnte indholdsstoffer og forklar, hvilken betydning de har for gærcellerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke den helt store ekspert på området. 

1) Trehalose har en α-1-1-glykosidbinding, og maltose har en α-1-4-glykosidbinding. 

2) Sukrose nedbrydes. Sukrose hydrolyseres ekstracellulært af enzymet sucrase. Sucrose spaltes til glukose og fruktose før, det vil blive optaget af gærcellen. 

NH4Cl er en vej til at få ammonium og nitrogen, der er vigtige i en række af biologiske processer og stoffer såsom aminosyrer, DNA og RNA


Skriv et svar til: Trehaloseproduktion i gærceller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.