Fysik

Hjælp søges :-)

16. oktober 2016 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

En lysdiode udsender lys med effekten 25mW og bølgelængde 440nm.

   a) Beregn lysets fotonenergi.

   b) Beregn det antal fotoner, der udsendes pr. sekund.

Lysets udsendes fra et lille område indstøbt i plexiglas, således at lysets indfaldsvinkel på overfladen mellem plexiglas og luften omkring lysdioden maksimalt er 48 grader. Plexiglasset har brydningsindekset 1,49.

   c) Vis ved beregning, om der vil ske totalrefleksion ved overgangen fra plexiglas til luft, når indfaldsvinklen        er 48 grader.

   d) Vis ved beregning, om lysets fra dioden kan løsrive elektroner fra en cæsiumoverflade og/eller en                kobbeeroverflade.

Lysrivelsesarbejde:

AL,Cs = 2,14 eV

AL,Cu = 4,65 eV


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2016 af mathon

a)

           E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }

           E_{foton}=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{440\; nm }=2{,}82\; eV


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2016 af mathon

b)
           25\; mW=1{,}56\cdot 10^{17}\; \tfrac{eV}{s}

           N=\frac{E/t}{2{,}82\;\frac{eV}{foton}}=\frac{1{,}56\cdot 10^{17}\; \tfrac{eV}{s}}{2{,}82\; \tfrac{eV}{foton}}=5{,}53\cdot 10^{16}\; \tfrac{fotoner}{s}


Skriv et svar til: Hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.