Fysik

Opgave 5.7 i orbit B

18. oktober 2016 af Mikateya (Slettet) - Niveau: B-niveau
Mangler hjælp til denne opgave

en konstantantråd har et cirkulært tværsnit. tråden er 3,5 m lang. resistansen i tråden bestemmes til 1,2 ohm
bestem trådes diameter

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2016 af mathon

Formlen for resistansen i en metaltråd
er:

      \rho _{konstantan}=0{,}50\; \tfrac{\Omega \cdot mm^2}{m}

                     R=\rho \cdot \frac{L}{A}=\rho \cdot \frac{L}{ \tfrac{\pi}{4} \cdot d^{\, 2}}

                      \tfrac{ \pi}{4} \cdot d^{\, 2}=\rho \cdot \frac{L}{R}       

                      d=\sqrt{\rho \cdot \frac{L}{\tfrac{\pi }{4}\cdot R}}

                                   


Svar #2
18. oktober 2016 af Mikateya (Slettet)

håber du kan hjælpe med 5.9 også

en aluminumtråd har ved 0 grader C en resistans på 1,8 ohm. en elev opvarmer tråden med en bunsenbrænder til en temperatur på 130 grader C
bestem resistansen af den varme tråd
hvor mange procent øges resistansen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2016 af mathon

En metaltråds temperaturafhængige resistans 
er givet ved:

                          R_t=R_0\cdot \left ( 1+\alpha \cdot t \right )             \left [t \right ]=^{\circ}\! \! C

                          R_t^{Al}=R_0\cdot \left ( 1+\left (0{,}0043\; C^{-1} \right ) \cdot t \right )

                          

                          


Skriv et svar til: Opgave 5.7 i orbit B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.