Kemi

Beregning i en pufferopløsning

19. oktober 2016 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet en opgave i kemi, som omhandler pufferopløsninger. Jeg er meget usikker på hvordan opgaven løses, og ved samtidig ikke hvor jeg skal starte.

Opgaveformuleringen lyder:

“Beregn den aktuelle koncentration af ikke hydronolyseret propansyre i blandingen.“

For at kunne besvare spørgsmålet, kræves der lidt yderligere information og forarbejde, som jeg har vedhæftet i trådet.

Tak på forhånd! (:

Vedhæftet fil: Opgaven.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2016 af mathon

Du har
             syrebrøken: x=\frac{\left [ S \right ]}{c_s}\Leftrightarrow \left [ S \right ]=x\cdot c_s
   og
             pufferligningen:
                                             pH=pK_s+\log\left ( \frac{ 1-x }{x} \right )
             hvoraf
                                             x=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_s}}=\frac{1}{1+10^{-0{,}5\left (pK_s+\log(c_s) \right )}}   
             og
                                             \left [ S \right ]=x\cdot c_s


Svar #2
19. oktober 2016 af RasmusEu (Slettet)

Super, tak! 


Skriv et svar til: Beregning i en pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.