Kemi

Hvor meget kuldioxid dannes der ved afbrænding af 20g sukker?

19. oktober 2016 af sofiesø (Slettet) - Niveau: C-niveau

har fået spørgsmålet: 

Når rørsukker C12H22O11 brænder i ilt, dannes der kuldioxid og vand. Skriv et astemt reaktionsskema og beregn. Beregn, hvor mange gram kuldioxid, der dannes ved afbrænding af 20g rørsukker. 

reaktionsskemaet lavede jeg således: C12H22O11+12O2=12CO2+11H2O

Men hvordan skal jeg finde ud af hvor meget CO2 der dannes ved afbrænding af 20g sukker? skal man bare sige: 12CO2 x 20g = 240g CO2.. det skal man ikke vel?

-Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af mathon

                                               C_{12}H_{22}O_{11} \; +\; 12\, O_2\; \rightarrow \; 12\, CO_2\; +\; 11\, H_2O
ækvivalente mængder:                1 mol                                    12 mol
                                                  342,297 g                              528,108 g
                                                      20 g                                        x

Forholdsregning:
                                                    \frac{x}{528{,}108\; g}=\frac{20}{342{,}297}

                                                    


Skriv et svar til: Hvor meget kuldioxid dannes der ved afbrænding af 20g sukker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.