Matematik

Finde et udtryk for h og b

19. oktober 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan skal jeg finde et udtryk for h og b? Tænker på at bruge lidt cosinus eller sinus? Ved at indføre et trekant. Men kan ikke helt se det


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit vedhæftede foto

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2016 af Capion1

Tegningen, som den ser ud, er ikke til at forstå.
Det er vel en ikke-rektangulær kasse med højde b?
Hvad er ap?
Prøv at sende en bedre tegning og angivelse af de kendte stykker.
Skal h og b findes som en funktion, men af hvad?


Svar #3
19. oktober 2016 af SørenFKF (Slettet)

det er et spånareal.
h = er højden af spånet
b = er bredden af spånet
ap = er spåndybden
f = er tilspændingen
Kappa = er vinklen værktøjet er indstillet med.

Jeg skal finde et udtryk for h og b. Jeg skulle gerne ende med det her:
h=f*sin(kappa) og b=ap/sin(kappa)


Svar #4
19. oktober 2016 af SørenFKF (Slettet)

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal ende med det? Jeg kan ikke se det


Svar #5
20. oktober 2016 af SørenFKF (Slettet)

tydligere biled


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2016 af Capion1

.SP 2010160042.PNG

Vedhæftet fil:SP 2010160042.PNG

Svar #7
20. oktober 2016 af SørenFKF (Slettet)

du indfører to trekanter kan jeg se.. men hvordan ender du b=ap/sin(k)


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. oktober 2016 af Capion1

Af # 6 ses, at     sin k = ap / b    som omskrives til     b = ap / sin k
De to retvinklede trekanter er ensvinklede.  


Svar #9
20. oktober 2016 af SørenFKF (Slettet)

Mange tak forhjælpen!!
God nat :)


Skriv et svar til: Finde et udtryk for h og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.