Matematik

Differentialregning

20. oktober 2016 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Udsnit af en besvarede opgave:

For  f(x)=1/x3
Angiv differentialregning hvis x0=-1.6
Vi omskriver f(x)=1/x3  <=> h(x)=x-3    (vha. 1/kn=k-n )   f'(x)=-3x-3-1 <=> f'(x)= (-3)x-4   <=> =-3/x4    (Jeg er ikke med på hvordan -3x4 bliver til -3/x4)

(Der er vedhæftet et billede af den fulde besvarelse af opgave)

Svar #1
20. oktober 2016 af randomdude11 (Slettet)

Okay tror jeg har fanget den....

 1k-n <=> 1/kn
her er det bare -3x-4 <=> -3/x4


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2016 af PeterValberg

korrekt

x^{-n}=\frac{1}{x^n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2016 af JulieW99

Det er sindssygt vigtigt at du husker at du IKKE har differentieret ved at lave en omskrivning. Mange fra min klasse laver den fejl. :)
- - -

Vh Julie


Svar #4
20. oktober 2016 af randomdude11 (Slettet)

Kan du uddybe det Julie :)? 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2016 af JulieW99

Hvis du har en funktion:

f(x)=1/x kan den omskrives til f(x)=x-1. Jeg oplever at mange tror den her er differentieret, og det er den altså ikke.

Den er her IKKE differentieret, og det er vitigt. Den er kun omskrevet.

Lad os differentiere:

f'(x)=-1x-1-1=-x-2

Den kan omskrives til f'(x)=-1/x2 (dette skridt er dog ikke nødvendigt, eller noget man behøver.)

Til gengæld er de to markeret med fed differentieret. Du har gjort det rigtigt, men det var som lige et lille input. Jeg kan også selv glemme det af og til, og det er altså bare en nederen fejl at lave. :)

- - -

Vh Julie


Svar #6
20. oktober 2016 af randomdude11 (Slettet)

Yes er med nu. Tak for tippet!

Mvh.  


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2016 af JulieW99

Det var så lidt. Om du skal omkskrive når den er differentieret, er en individuel sag. Nogle gange skal du for at reducere, andre gange skal du ikke for at reducere, og en helt tredje gang har det ingen betydning.

- - -

Vh Julie


Svar #8
21. oktober 2016 af randomdude11 (Slettet)

Hey kan du  evt. hjælpe mig med at forstå hvorfor -(2/x) bliver (-2/x2) differentieret.

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2016 af JulieW99

Hm, der er et eller andet der ikke rigtigt stemmer overnes der, tror jeg. Vi prøver, og ser hvad det ender med. Mener dog det skulle have været 2/x for at det bliver til -2/x2

Starter med noget omskrivning: vi får:

f(x)=-\frac{2}{x}=-2*\frac{1}{x}=-2*x^{-1}

Herefter begynder vi at differentiere, på den sidste omskrivning:

f'(x)=-2*(-1)x^{-1-1}=-2*(-x)^{-2}=-2*-\frac{1}{x^{2}}=\frac{2}{x^{2}}

Altså går dit udtryk ikke op.

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.