Matematik

Brokonstruktion

20. oktober 2016 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du skal bestemme en ligning for cirklen i det valgte koordinatsystem. 

Jeg ved ikke hvordan jeg kan komme videre. Se billederne, for de opgaver jeg har lavet, som giver bedre mulighed for at løse.


Svar #1
20. oktober 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Her er opgave b


Svar #2
20. oktober 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Håber I er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2016 af PeterValberg

Kunne du ikke lige vedhæfte selve opgaveformuleringen,
det er lidt uklart, hvad du gerne vil have hjælp til...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. oktober 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Det er opgave c, jeg vil have hjælp til

Vedhæftet fil:Brokonstruktion.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2016 af PeterValberg

Cirklens ligning er:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

hvor (a,b) er koordinaterne til cirklens centrum.
Du kender cirklens radius og to punkter på cirkelperiferien (-50,0) og (50,0)
det bør være nok til at opstille to ligninger med to ubekendte, nemlig a og b,
altså koordinaterne til cirklens centrum.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
20. oktober 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

x = -50,0 og y = 50,0??? eller hvad?


Svar #7
20. oktober 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Kender vi ikke radius? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2016 af PeterValberg

Du har selv indlagt parablen (broens øverste bue) i et koordinatsystem,
så punkterne (-50,0) , (0,35) og (50,0) ligger på grafen for parablen,
dermed ligger punkterne (-50,0) og (50,0) også på cirkelbuen, der udgør
den nederste bue :-)

Indsættes disse punkter samt cirklens radius 215 (meter) i cirklens ligning, får du:

(-50-a)^2+(0-b)^2=215^2
(50-a)^2+(0-b)^2=215^2

hvilket giver dig to ligninger med to ubekendte (a og b), løs dette ligningssystem
og du har bestemt koordinaterne til cirklens centrum, dermed kan du opstille en
ligning for cirklen ved indsættelse af koordinaterne til centrum og radius  i cirklens ligning:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

Benyt CAS-værktøj :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brokonstruktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.