Matematik

gradient

20. oktober 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Har denne opgave (vedhæftet fil) men jeg er lidt i tvivl om fremgangsmåden. Måske også konceptet med gradienter og retnings afledte. Nogen der har en god forklaring?:)


Svar #1
20. oktober 2016 af bokaj123

Tænker lidt man starter med at finde den afledte til x1 , x...... og holder lambda som en konstant som der jo står. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2016 af AMelev

Som jeg læser spørgsmålet er jeg enig med dig, hvis du mener de afledede mht. x1, x2 og x3, altså
\textup{grad}f=(\frac{\partial f}{\partial x_1},\frac{\partial f}{\partial x_2},\frac{\partial f}{\partial x_3}).


Svar #3
21. oktober 2016 af bokaj123

men hvad er det en gradient er? er det ikke bare en retnings "enheds" vektor? og hvad er forskellen på den og den retningsafledte?


Svar #4
21. oktober 2016 af bokaj123

er vi enige om at den første afledte til x1 er 

2*(0,5-0,5λ)*x+x2+3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2016 af AMelev

Næsten 3x3 til sidst.


Skriv et svar til: gradient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.