Bioteknologi

Hjælp piger! Spørgesmål til NV - prøven

21. oktober 2016 af PrettyRose (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej piger, skal op i NV (biologi og kemi) snart og har fået et spørgesmål i min opgave og jeg er helt lost og har brug for hjælp til det. Spørgesmålet lyder således:

Angiv og vis med beregning, hvor mange tons glukose der kan opbygges ud fra et ton CO2.

Hjææælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2016 af mathon

Tag udgangspunkt
i:
                                               6\, CO_2\; +\; 6\, H_2O\; \rightarrow \; C_6H_{12}O_6\; +\; 6\, O_2
ækvivalente mængder:            6 mol                               1 mol
                                              264,054 g                          180,156 g
                                             264,054 kg                         180,156 kg
                                              1000 kg                                   x

Forholdsregning:
                                               \frac{x}{180{,}156\; kg}=\frac{1000}{264{,}054}                                   


Svar #2
21. oktober 2016 af PrettyRose (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

n_{CO_2}=\frac{m}{M}=\frac{1000000g}{44,01g/mol}=22722,108612 mol

n_{glukose}=\frac{n_{CO_2}}{6}=\frac{22722,108612mol}{6}=3787,018102mol

m_{glukose}=n_{glukose}\cdot M_{glukose}=3787,018102mol\cdot 180,16g/mol=682269,18126g=682,269181kg=0,682269181 ton


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2016 af mathon

                                             \frac{x}{180{,}156\; kg}=\frac{1000}{264{,}054}

                                              x=\frac{1000}{264{,}054}\cdot (180{,}156\; kg)=682{,}27\; kg=0{,}68227\; ton

                                             


Svar #5
21. oktober 2016 af PrettyRose (Slettet)

rigtig mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjælp piger! Spørgesmål til NV - prøven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.