Matematik

hjælp med opgave om Diffrentielregning! haster

21. oktober 2016 af metteber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simplethen ikke finde ud af, hvordan man løser denne opgave! Har prøvet alt

opgaven: 

For en bakteriekultur gælder, at antallet af bakterier N(t), med tilnærmelse kan beskrives ved 

N(t)= 100+2t+0,42, 0_< t _<24,

hvor t angiver antal timer

Hvad angiver N(0)?

Hvor mange bakterier er der efter 5 timer?

Bestem dN/dt, Hvad angiver dN/dt ?

Hvor hutgit ændrer bakteriemængden sig til tidspunktet t=10?

Kan virkelig ikke finde ud af det, hvis i har eller har brugt nspire, ville det hjælpe mig meget. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af georgehansen (Slettet)

hvad angiver N(0) = sæt nul ind på t´s  plads 

efter 5 timer= sæt 5 ind på t´s plads 

derefter skal du differentiere N(t) med hensyn til t  - det kan du gøre på lommeregner

sætter du 10 ind i t´s plads i din ny funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af georgehansen (Slettet)

ud fra din grænse værdi kan du se at du godt må sætte 0 ind på t´s plads da der står at t skal være større eller lig med 0 og mindre eller lig med 24. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2016 af mathon

N(t) = 100+2t+0,42, 0_< t _< 24,   denne ligning er lineær,
hvilket ikke er tilfældet for bakteriekulturers udvikling.

Sæt parenteser!!


Svar #4
21. oktober 2016 af metteber (Slettet)

#3

N(t) = 100+2t+0,42, 0_< t _< 24,   denne ligning er lineær,
hvilket ikke er tilfældet for bakteriekulturers udvikling.

Sæt parenteser!!

Ja, men sådan er den angivet i bogen


Svar #5
21. oktober 2016 af metteber (Slettet)

#1

hvad angiver N(0) = sæt nul ind på t´s  plads 

efter 5 timer= sæt 5 ind på t´s plads 

derefter skal du differentiere N(t) med hensyn til t  - det kan du gøre på lommeregner

sætter du 10 ind i t´s plads i din ny funktion

Tak, men skal man ikke sige hvad N(0) er ? Og jeg kan ikke gemme funktionen i nspire, den tillader mig det ikke. Og jeg ved ikke, hvordan jeg skal diffrentere det:( 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2016 af PeterValberg

Kunne der eventuelt skulle stå?

N(t)= 100+2t+0,4t2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2016 af PeterValberg

#0 Check denne tråd fra 2009, det er samme opgave [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
21. oktober 2016 af metteber (Slettet)

#6

Kunne der eventuelt skulle stå?

N(t)= 100+2t+0,4t2

Det gør der også, men jeg kan ikke gemme funktionen på nspire. Kan ikke finde ud af, hvor jeg skal sætte parenteserne henne...


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2016 af mathon

            N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2 , 0 ≤ t ≤ 24

N(0)=N_0 er antallet til tiden t=0.      

             \frac{\mathrm{d}N }{\mathrm{d} t}=0{,}8t+2    angiver tilvæksten pr time til tiden t timer.

             \frac{\mathrm{d}N(10) }{\mathrm{d} t}=0{,}8\cdot 10+2=10   tilvæksten pr time til tiden t=10 timer er 10.

               


Svar #10
21. oktober 2016 af metteber (Slettet)

#9

            N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2 , 0 ≤ t ≤ 24

             \frac{\mathrm{d}N }{\mathrm{d} t}=0{,}8t+2

               

Tusind tak, men hvordan har du gjort? Og mit første problem er at sætte parenteserne for ligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2016 af PeterValberg

#8

paranteser? hvad mener du med det?
Jeg kan sagtens få TI-nspire til at "makke ret" :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #12
21. oktober 2016 af metteber (Slettet)

#11

#8

paranteser? hvad mener du med det?
Jeg kan sagtens få TI-nspire til at "makke ret" :-)

SKal det med 0_< t<_24, ikke også være med? Det er det som ikke funger


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2016 af PeterValberg

Nej, det skal ikke med, når du definerer funktionen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2016 af PeterValberg

Hvis du gerne vil have det med, så kan det sagtens lade sig gøre

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #15
21. oktober 2016 af metteber (Slettet)

#14

Hvis du gerne vil have det med, så kan det sagtens lade sig gøre

Tusinde mange gange tak. Men den sidste opgave, hvor jeg skal angive hvor hurtigt bakteriemængden ændre sig til tidspunktet t=10. Hvad er svaret på det. Har fået det til 10, men hvad er konklusionen på det...


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. oktober 2016 af AMelev

Væksthastigheden, tangenhældningen og differentialkvotienten i et punkt er en og samme ting - bare i forskellige sammenhænge. 
Husk enhed på væksthastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2016 af mathon

    \frac{\mathrm{d}N(10) }{\mathrm{d} t}=0{,}8\cdot 10+2=10   tilvæksten pr time til tiden t=10 timer er 10\; \tfrac{bakterier }{time}.


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2016 af AMelev

N'(10) = dn(10) = 10, dvs. at til tidspunktet t = 0, vokser bakteriemængden med en hastighed på 10 pr. time. 


Skriv et svar til: hjælp med opgave om Diffrentielregning! haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.