Matematik

Gauss-Elimination

21. oktober 2016 af travian1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er gået i stå i spørgsmål b)

Har opstillet totalmatrixen og gauset, men er i tvivl om hvad der skal ske herfra.

Evt nogle der kan give et hint/hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af Centicube

Du skal finde determinanten af din totalmatrix, og derefter finde alle løsninger der giver 0, hvorefter du så kan kigge på algebragisk multiplicitet, og finde det a er gør at de 4 planer kun har et fælles skæringpunkt :) 


Svar #2
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

Har reduceret det til dette, og fundet ud af at a har en af følgende værdier, men skal argumenterer for at det er -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2016 af Centicube

Jeg har gjort dette for at løse opgaven. Og når du har løst Det(T)=0, kan du se vha. algebragisk multiplicitet hvilken af punkterne der giver et fællespunkt og en ret linje (c).


Svar #4
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

Gjort hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2016 af Centicube

Hov billedet kom ikke med :) 


Svar #7
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

På denne måde?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2016 af Centicube

Yes og så skal du kigge på den algebragiske multiplicetet altså se hvor mange gange Det(T)=0 forkommer 


Svar #9
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

og fordi den algebraiske multiplicitet for -1 er 1 er dette det endegyldige svar eller? hvordan har du formuleret dig?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2016 af Centicube

Ja da den kun forkommer en gang har de kun et fælles skæringspunkt det vil du også se hvis du plotter de 4 planer med a=-1


Svar #11
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

Hvordan har du lavet opg c?


Skriv et svar til: Gauss-Elimination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.