Matematik

Fra mg/L til g/mL osv...

21. oktober 2016 af Emma2200 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Hvis jeg gerne vil omregne fx 200 mg/L til mg/mL eller g/mL for eksaempel, hvordan gør jeg så?
Jeg kan godt finde ud af at gøre tælleren "større eller mindre", men har glemt alt om hvordan man gør nævneren mindre.

Tak på forhånd!
Mvh. Emma


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af mathon

            200\; \tfrac{mg}{L}=0{,}2\; \tfrac{mg}{mL}=0{,}0002\; \tfrac{g}{mL}


Svar #2
21. oktober 2016 af Emma2200 (Slettet)

Men vil det sige, at hvis jeg dividerer med fx 1000, så bestemmer jeg selv om jeg dividerer i tæller eller nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2016 af mathon

       Nej.


Svar #4
21. oktober 2016 af Emma2200 (Slettet)

Okay. Men vil det så sige at jeg ikke kan ændre i nævneren, uden også at ændre i tælleren?
Men jeg kan godt ændre i tælleren uden at ændre i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2016 af peter lind

200 mg/L = 200mg/1000ml  = 0,2 mg/ml


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2016 af Capion1

Man undgår at kløjs i det under omregningen ved at sige
1 L = 1000 mL
og
1 g = 1000 mg
Man forkorter brøken på sædvanlig vis, ved at dividere med samme tal i tæller som i nævner,
eller
man forlænger brøken på sædvanlig vis, ved at gange med samme tal i tæller som i nævner. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2016 af AMelev

1\,\textup{g}=1000 \, \textup{mg}\Leftrightarrow \frac{1}{1000}\textup{g}=1\, \textup{mg} og
1\,\textup{L}=1000 \, \textup{mL}\Leftrightarrow \frac{1}{1000}\textup{L}=1\, \textup{mL}

{\frac{\textup{mg}}{\textup{L}}}= \frac{\frac{1}{1000 }\,\textup{g}}{1000\, \textup{mL}} = ....


Skriv et svar til: Fra mg/L til g/mL osv...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.