Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af efterspørgsel efter arbejdskraft

21. oktober 2016 af J4kob20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan simpelthen ikke regne ud hvordan man løser denne her. Al hjælp velkommen.

Antag at Maskinfabrikken ZZ har følgende produktionsfunktion: Q = F(K,L) =K^0.5 L^0.5 , hvor K er kapital og L arbejdskraft. Begge produktionsfaktorerne antages at være variable. Der er ingen faste omkostninger dvs. (TC =TVC)

Antag nu – på kort sigt – at Maskinfabrikkens kapitalapparat K holdes konstant på 16 (K = 16), og at lønnen per mand er 4 (w = 4). Find Maskinfabrikkens efterspørgsel efter arbejdskraft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af jantand

Så vidt jeg kan se må F(K;L)  være efterspørgslen på arbejdskraft.  Det afhænger af kapitalen og lønnen .

Hvis det ikke er tilfældet mangler der en ligning ,med sammenhængen mellem lønnen størrelse og efterspørgslen på arbejds kraft

Kan du ikke lave et link til opgaven eller sætte den ind?


Skriv et svar til: Beregning af efterspørgsel efter arbejdskraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.