Matematik

Differentation af sammensat funktion

21. oktober 2016 af CamillaKMortesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg skal differentiere følgende udtryk 1/14(2x+5)^7. Jeg ved godt, at jeg skal anvende ¨kædereglen¨, men jeg kan ikke finde ud af at anvende denne regel, og jeg ville derfor blive glad, hvis der var en, som ville vise mig, hvordan man anvender reglen på udtrykket, som jeg differentierer.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af peter lind

Det du skriver betyder f(x) = (1/14)*(2x+5)7 Er det virkeligt det du mener ?

I så fald sæt y = 2x+5   så får du f(x) = (1/14)*y7 og df/dx = (df/dy)*dy/dx = ½y6* dy/dx


Svar #2
21. oktober 2016 af CamillaKMortesen (Slettet)

Udtrykket er det, som jeg har vedhæftet. Jeg kan ikke finde ud af at skrive det i selve kommentaren.

Vedhæftet fil:Differentation.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2016 af peter lind

Så har du skrevet det korrekt


Skriv et svar til: Differentation af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.