Matematik

Diffrentialkvotienter hjælp!!

21. oktober 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med opgaven? :-)

Opgaven er vedhæftet!

Vedhæftet fil: hjælp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af peter lind

Gå ind på et punkt hvor en af tangenterne berøre kurven. Gå lodret ned fra punktet og aflæs x-værdien. Det er svaret på første spørgsmål.

Find derefter hældningen af tangenten. Det er svaret på det andet spørgsmål


Svar #3
21. oktober 2016 af Anonymm1

Kan du ikke gøre det og skrive en forklaring?
Så forstår jeg det meget bedre

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2016 af peter lind

Se den tangent, der ligger længst til højre. Går du lodret ned fra røringspunktet rammer du x=8, hvilket er svaret på første spørgsmål. Så vidt jeg skønner rammer du y aksen ved y = 6, hvis du går vanddret ind fra samme punkt til venstre, hvilket vil sige at et punkt på linjen er (8,6) Igen ved et skøn får jeg at linjen rammer x aksen x= 10 så et andet punkt på linjen er (10, 0)

NB det er ikke en supergod kopi jeg ser , så kontroller selv efter  


Svar #5
22. oktober 2016 af Anonymm1

Tusind tak :)
Og hvordan bestemmer jeg deres diffrentialkovitienter?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2016 af peter lind

Find hældningen af linjen, der går gennem (8, 6) og (10, 0)


Svar #7
23. oktober 2016 af Anonymm1

Kan du lave beregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2016 af peter lind

Hældningen for en linje gennem punkterne (x1, y1) og (x2, y2) er (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #9
24. oktober 2016 af Anonymm1

Kam du vise hvad hældningen er? Hvor at du forklare hvordan du har gjort

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2016 af peter lind

Formlen for hældningen er angivet i #8. De punkter der er tale om er angivet i#6. Du skal altså sætte disse koordinater ind i formlen.


Svar #11
24. oktober 2016 af Anonymm1

Nååå nu forstår jeg det, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Diffrentialkvotienter hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.