Matematik

hjemmeopgave PLEASE HJÆLP MIG HURTIGST MULIGT

21. oktober 2016 af 22Ingrid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 
håber på, at der sidder nogle skønne skønne menneske, som kunne gavne mig med deres hjælp til disse 2 nedenstående opgaver! Er selv i tvivl med dem, derfor søger jeg jeres hjælp!!!

1. Grafen for den linære funktion f(x) går gennem punkterne (-1, 3) og (2, 0)
a) Find funktionens forskrift på formen y= ax+ b
b) Beregn f(9)
c) Løs ligningen f(x) = 7 Opgaven her: bestemmes x

HÅBER AT DER ER EN VENLIG SJÆL, SOM KAN HJÆLPE MIG!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

for at finde a=y2-y2/x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

når du har fundet af tager du et af punkterne og opstiller det som dine variabler isoler b og så har du både a og b


Svar #3
21. oktober 2016 af 22Ingrid (Slettet)

Forstår det stadig ikke, men tak for et nogenlunde brugbart svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) 

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{2-(-1))}{0-3}=-1

b=y_1-ax_1=3-(-1)\cdot (-1)=2

løsning: y=f(x)=-1x+2=-x+2

b) f(9)=-9+2=-7

c)f(x)=7\Leftrightarrow -x+2=7\Leftrightarrow -x=5\Leftrightarrow x=-5


Skriv et svar til: hjemmeopgave PLEASE HJÆLP MIG HURTIGST MULIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.