Matematik

Fire ubekendte

22. oktober 2016 af goodsir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har udvalgt mig selv 4 punkter i en trigonometrisk svingning:

175 = a*sin(b*20+c)+d

175 = a*sin(b*80+c)+d

150 = a*sin(b*130+c)+d

225 = a*sin(b*80+c)+d

Nogle der ved hvad jeg skal gøre for at finde frem til en forskrift, evt. hvordan man isolere a, b, c og d?

Eller skal jeg finde andre punkter i grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2016 af Capion1

Forskriften kan aflæses direkte på kurven
# 12  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1711862#1712353


Svar #2
22. oktober 2016 af goodsir (Slettet)

Ah ja, som udgangspunkt brugte jeg også det du havde udregnet men forstod bare ikke helt det ham den anden skrev, da han tydeligtvis fik noget helt andet?

Tak på forhånd :p

Svar #3
22. oktober 2016 af goodsir (Slettet)

nvm, fandt ud af det på din måde - mange tak :)


Skriv et svar til: Fire ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.