Matematik

Beskrivelse af objekter i rummet

23. oktober 2016 af travian1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En venlig sjæl der kan hjælpe med 2.b og c? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2016 af peter lind

Kom dog med opgaven


Svar #2
23. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

så skulle den være der! 


Svar #3
23. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

3.gang er lykkens gang


Svar #4
23. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

kan ikke uploade billedet... men formuleringen lyder følgende: 
I et sædvanligt (x, y, z)-koordinatsystem i rummet betragtes et parallelogram P med hjørnerne p1 = (0,0,1), p2 = (1,2,0), p3 = (−1,3,3) og p4 = (0,5,2). 

 

b) Bestem en parameterfremstilling for P , og plot P sammen med en enhedsnor- malvektor for P afsat ud fra P’s midtpunkt (diagonalernes skæringspunkt). Vink: Vektorer kan plottes med Maple’s arrow. 

For et positivt reelt tal k indfører vi nu fire nye punkter ved: pi+4 = pi +(0,0,k) for i = 1...4.

c) Betragt det parallelepipedum hvis hjørner er pi for i = 1 . . . 8 . Find den værdi af k for hvilken det har rumfanget 5. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2016 af Soeffi


Svar #6
23. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

hvad får du parameterfremstillingen til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2016 af Soeffi

#6 p: (x,y,z) = s·(-1,3,2) + t·(1,2,-1), s,t ∈ [0;1].


Svar #8
23. oktober 2016 af travian1 (Slettet)

hvordan har du fastsat variablerne til [0;1]?


Skriv et svar til: Beskrivelse af objekter i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.