Matematik

bestem hastigheden klorkoncentrationen aftager med (differentialligning)

23. oktober 2016 af Lasse1091 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp forstår ikke denne opgave håber en kan forklare den for mig :-)

I en model kan udviklingen af klorkoncentrationen i et bestemt svømmebassin beskrives ved differentialligningen  

y*(t)=-0,03*y(t)  

hvor y(t) betegner klorkoncentrationen (målt i mg/liter) til tidspunktet t (målt i timer).  

Det oplyses, at klorkoncentrationen i badevandet er 1,8 mg/liter til tidspunktet t = 0.

a)     Bestem den hastighed, som klorkoncentrationen aftager med, når klorkoncentrationen er på 1,2 mg/liter.


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du skal bare indsætte 1,2 på y(t)s plads i differentialligningen. 

DIfferentialligningen skal dog skrives som: y'(t) = -0,03 · y(t). 


Skriv et svar til: bestem hastigheden klorkoncentrationen aftager med (differentialligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.