Matematik

opgaver

23. oktober 2016 af LailaAriana - Niveau: B-niveau

Hej, er virkelig gået i stå, kan ikke tænke ordentlig da jeg er syg, men er nød til at få lavet opgaverne, da de skal afleveres elektronisk... Brug for jeres hjælp tak.

 Opgave 1

Udviklingen i verdensrekorden i diskoskast kan i perioden 1975-2006 beskrives ved funktionen  
L(x) = 0,18x+69, 
hvor L(x)  er kasterekorden i meter, og x er antal år efter 1975.  

a) Bestem kasterekorden i år 2005, og beskriv hvilken information konstanterne 0,18 og 69 giver om verdensrekorden i diskoskast.   

opgave 2

Om en bestemt population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 45000 individer i populationen. Endvidere gælder, at populationen vokser med 2,4 % pr. år.   


a) Opskriv en funktion, der beskriver sammenhængen mellem tiden (målt i år) og antallet af individer i populationen.  
b)  Bestem fordoblingskonstanten. 

opgave 3

En funktion f er bestemt ved  
f(x)=x3-3x2-9x+6


a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f(2)) .  
b) Benyt f'(x)  til at argumentere for grafens forløb.   

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Opgave 1)

2005 er 30 år efter 1975. Indsæt de 30 på x's plads i funktionen. Prøv at tænk over a og b. 

Opgave 2)

a) Du har start individ antallet, og du kan beregne fremskrivningsfaktoren ud fra formlen: a = 1 + r. 

b) T2 = ln(2)/ln(a)

Opgave 3)

a) y = f'(x0) · x + f(x0) - f'(x0) ·x0 idet x0 er 2. 

b) Bestem monotoniforhold/fortegnsskema. 


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.