Matematik

HURTIG HJÆLP til en meget lille opgave

23. oktober 2016 af lisbetcarlsenn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er radius af en fodbold der har et rumfang på 4200 cm^3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2016 af Glædermigtilgymeroverstået (Slettet)

Antageligvis må fodbolden være kugleformet. Så gælder følgende formel for udregning af volumen

V = 4/3 * π * r^3

Du kender rumfanget, altså kan du bare isolere for radius


Svar #2
23. oktober 2016 af lisbetcarlsenn (Slettet)

Hvordan lyder regnestykket så? Er det 4/3* 3,14?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2016 af PeterValberg

Hvis rumfanget af en kugle kan bestemmes som:

V=\tfrac43\cdot\pi\cdot r^3

så kan radius bestemmes som:

r=\sqrt[3\,\,]{\frac{3V}{4\pi}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HURTIG HJÆLP til en meget lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.