Kemi

Omregning af molalitet til molaritet

24. oktober 2016 af Troels1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan omregner man molalitet til molaritet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2016 af Heptan

c=\frac{n}{V}=\frac{n \rho}{m_s} =b\rho

hvor ms er massen af solventet, b er molaliteten og ρ er densiteten. Man skal altså gange molaliteten med densiteten af opløsningsmidlet.


Svar #2
24. oktober 2016 af Troels1993 (Slettet)

Så hvis densiteten er 1,62 g/cm3 og molaliteten er 1,00 mol kg-1, så skal jeg bare sige:

1,00 mol/kg = 0,001 mol/g 

molalitet*densitet = 0,001 mol/g * 1,62 g/cm=0,00162 mol/cm3

1620 mol/cm3=162000 mol/L

Er det rigtigt for det virker godt nok stort? 


Svar #3
25. oktober 2016 af Troels1993 (Slettet)

Ah jeg har fundet min fejl x). 

har åbenbart omskrevet 1620 mol/cm3 til mol/L istedet for 0,00162. 

Nu får jeg det 1,62 mol/L.  Det er lidt mere realistisk.

Tak for hjælpen Heptan!


Skriv et svar til: Omregning af molalitet til molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.