Matematik

Find BC

24. oktober 2016 af lp4654 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde BC 

Jeg har på nuværende tidpunkt brugt a=\sqrt{c^{2}-b^{2}} men er i tvivl om det er rigtigt.. Har vedhæftet et billed af min trekant 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af AMelev

Hvorfor er du i tvivl? Du har brugt Pythagoras på den retvinklede trekant til at bestemme den manglende katete BC, så det er i orden.


Svar #2
24. oktober 2016 af lp4654 (Slettet)

#1 ååh så er jeg ved at fange det haha... 

Jeg er ved C nu og jeg kan ikke gennemskue hvilken formel jeg skal bruge. jeg ved at linjistykket AP halvere vinkel a som er = 32,07, og at punktet Q er = 90 grader 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af AMelev

Du har fået oplyst AC, som er den hosliggende katete til vinkel CAP. Desuden kender du vinkel CAP som ½ vinkel A.
?Du kan så bestemme AP, som er hypotenuse i trekant CAP.

I trekant AQP kender du nu hypotenusen og vinkel PAQ og kan derudfra beregne PQ, som er modstående katete til vinkel PAQ.


Skriv et svar til: Find BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.