Matematik

Gange to brøker sammen

24. oktober 2016 af dasiyangel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med hvordan jeg gange de to brøker i første led sammen? Opgaven er vedhæftet som et billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af Therk

På fuldstændig den sædvanlige måde.

\frac {1}{2\sqrt x} \cdot \frac{-x^2}{3} = \frac{-x^2}{2\cdot 3 \cdot \sqrt x}

Du kan evt benytte at \sqrt x = x^{1/2}

\color{white} \text{Niveau: Universitetet?}


Svar #2
24. oktober 2016 af dasiyangel (Slettet)

Men hvor bliver så 5-x af? Skal det ikke også ganges på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af Therk

Jo, naturligvis. Mit svar er kun rettet direkte på dit spørgsmål:

[...] hvordan jeg ganger (red.) de to brøker i første led sammen?

Generelt:

a(b+c) = ab +ac

Du har valgt niveau: Universitetet/Videregående, så vi må antage at undervist materiale fra gymnasiet nu er trivielle. Hvis dette ikke er tilfældet, må du sige til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2016 af Capion1

Hvis kvadratroden i nævneren er djævlen i spillet, kan man omskrive

\frac{1}{2\sqrt{x}}     til     \frac{\sqrt{x}}{2x}


Skriv et svar til: Gange to brøker sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.