Matematik

d = afstanden til origo ?

24. oktober 2016 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg skal bevise, at d er afstanden til origo i planets ligning på normalform, hvis normalvektoren er en enhedsvektor. Hvordan skal jeg bære mig ad? Sidder med beviset for afstand mellem punkt og plan og forstår dette, men skal jeg overhovedet bruge det til dette bevis? Håber I kan forklare mig, hvordan jeg skal løse opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af jantand

Sæt den opgave ind du vil have hjælp til så er det lettere at hjælpe.


Svar #2
24. oktober 2016 af 321bj (Slettet)

#1 Det er lidt svært, for det er ikke en opgave som sådan, men jeg kan skriveopgaveteksten.

Først skulle jeg kommentere beviset for formlen for afstand mellem punkt og plan

e = (ax0 + by0 + cz0 + d) / (√a2+b2+c2)

Herefter er opgaven/opgaveteksten.

Vi har tidligere talt om, at "d" i normalformen er afstanden til origo, hvis normalvektoren er en enhedsvektor. Vis dette.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af AMelev

Indsæt koordinaterne for Origo i afstandsformlen og udnyt, at normalvektorens  længde er 1, hvis normalvektoren (a,b,c) er en enhedsvektor.


Svar #4
24. oktober 2016 af 321bj (Slettet)

ok tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: d = afstanden til origo ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.