Matematik

Faktoriser polynomiet x^2+5x+2 og nulpunkter

24. oktober 2016 af Malene443 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået stillet opgaverne 

a) Faktoriser polynomiet x^2+5x+2

b) Bestem et polynomium, som har nulpunkterne -1 og 2.

Hvordan skal de dog løses???


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af AMelev

Benyt sætningen a·x2 + b·x + c = a·(x-r1)·(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne (nulpunkterne). 

a) Find rødderne ved at benytte løsningsformlen for 2.gradsligningen. Indsæt så i formlen ovenfor.

b)  Indsæt  rødderne -1 og 2 så i formlen ovenfor - du vælger selv en a-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2016 af Capion1

# 0
En sætning fra 2.gradspolynomiets verden er også værd at kunne:
x2 + bx + c = 0  har rødderne p og q   ⇔   p  + q = - b  ∧  pq = c


Skriv et svar til: Faktoriser polynomiet x^2+5x+2 og nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.