Matematik

Andengradsligning please hjælp

24. oktober 2016 af miljoi - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg løse den vedhæftede andengradsligning???

Vedhæftet fil: andengrads.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af JulieW99

Sæt ligningen lig 0 og løs den som alle andre. Jeg kan lige hjælpe med det første:

2x2-4=6x-2x2

2x2+2x2-4=6x         (ligger 2x2 til på hver side)

4x2-4-6x=0             (samler x2 og trækker 6x fra, for at få den ene side nul)

4x2-6x-4=0             (flytter rundt så ligningen står som ax2+bx+c=0)

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2016 af AMelev

Gør som i #1 og brug så løsningsformlen for en 2.gradsligning.


Skriv et svar til: Andengradsligning please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.