Matematik

opgave... hjælp!!!

24. oktober 2016 af LailaAriana - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp, nødsituation da jeg har kun 2 timer til aflevere hele opgaven, tak på forhånd. 

opgave 1

Nedenstående tabel viser for nogle af årerne 2001-2007 det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark 

År 2001 2003 2005 2007

Årlige antal pendlere  3751 5683 8783 15742

I en model kan det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden 2001-2007  beskrives ved en funktion af typen   

P(t)=P0*at,

hvor P(t) betegner det årlige antal af pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark, og t betegner antal år efter 2001. 
 

a) Benyt tabellens data til at bestemme de to konstanter P0 og a.

b) Gør rede for, hvad tallet a fortæller om udviklingen i det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden 2001-2007, og bestem ved hjælp af modellen det årlige antal pendlere fra Sverige til Danmark over Øresund i 2010


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af StoreNord

Indtast tallene i en tabel i regneark og lav en regression.


Svar #2
24. oktober 2016 af LailaAriana

er det kun til a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af AMelev

P(t) er en eksponentiel vækst, hvor P0 er b i standardforskriften.
Husk, at t er antal år efter 2001.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2016 af StoreNord

#2    Ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2016 af AMelev

b) a er fremskrivningsfaktoren og a = 1 + r, hvor r er vækstraten.
2010 ~ x = 9.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2016 af jantand

Sæt de oplysninger du har ind i den ligning du har fået opgivet  . Der er to ubekendte Pog a. Du har fire  årstal , tider . Du   har fire P(t). Det skulle være nok til at finde de ubekendte


Skriv et svar til: opgave... hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.