Matematik

Monotoniforhold HJÆLP

24. oktober 2016 af Nielsen12345678 - Niveau: B-niveau

HJÆLP HJÆLP HJÆLP - SPØRG ENDELIG IND TIL MERE INFO

OPGAVE 552
Bestem a og b, så f(x)=-x^3+ax^2-4x-2  har lokalt minimum for x=-3 og lokalt maksimum for x=1.


 
OPGAVE 570
Funktionen f er givet ved f(x)=x-2 (brøkstreg) / kvardratroden af x  . Gør rede for monotoniforholdene. 
Vis, at linjen med ligningen 8y=3x-4 er tangent til grafen. Tangenten afgrænser sammen med koordinatakserne en trekant i 4. kvadrat. Beregn denne trekants areal. 

OPGAVE 597
Med hvilke mål, med 2. dec., skal en cylinderformet blikdåse laves, når den skal indeholde 400 ml og have mindst mulig overflade? Dåsen skal have både bund og låg, se figuren (side 99). 

 
OPGAVE 5110
På figuren ses en kugle med radius (kvardratrod af 3) , og se indskrevet cylinder med højden h og radius r. Vis, at h=kvardratroden af 12-4*r^2  .
Benyt dette til at bestemme hjde og radius i den indskrevne cylinder, der har det strste rumfang. En cylinder med radius r og hjde h har rumfanget V=pi*r^2*h  .

 
OPGAVE 5120
Der skal fremstilles et vindue af form som et rektangel med en halvcirkel ovenpå. Omkredsen skal være 4 m. Angiv den strøst mulige areal for et sådant vindue?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af PeterValberg

552) der står Bestem a og b men jeg kan kun se a ?

Bestem a og b, så f(x)=-x^3+ax^2-4x-2  har lokalt minimum for x=-3 og lokalt maksimum for x=1.

er det hele opgaveteksten eller mangler der noget?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2016 af AMelev

Hvad har du selv fundet frem til i de forskellige opgaver? Har du lavet skitser? Hvis ikke, så gør det.


Svar #3
24. oktober 2016 af Nielsen12345678

Her er opgavebeskrivelserne for bogen, jeg har selv fundet frem til nogle af opgaverne, men mangler hjælp til hvad der er muligt. Tilhæftet doc. 

Vedhæftet fil:Matematik opgaver .docx

Skriv et svar til: Monotoniforhold HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.