Matematik

Differentiere

24. oktober 2016 af dasiyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en sød hjælper, som kan hjælpe mig med at differentiere dette udtryk som jeg har vedhæftet. Jeg ved at jeg skal bruge produktreglen, men når jeg så har brugt den, kan jeg ikke komme videre. Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af emilmuller (Slettet)

Differentier \sqrt{x} og (5-x-\frac{x^2}{3}) hver for sig og benyt produktreglen, brug at (5-x-\frac{x^2}{3})=(5-x-\frac{1}{3}x^2)

Vis eventuelt hvad du allerede har lavet.


Svar #2
24. oktober 2016 af dasiyangel (Slettet)

Jeg har lavet det her indtil videre


Svar #3
24. oktober 2016 af dasiyangel (Slettet)

Men kan ikke komme videre derfra. Jeg ville gætte på, at jeg skal gange ind i parenteserne, men ved ikke om jeg får det rigtie resultat, da jeg har svært ved at huske regneregler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2016 af emilmuller (Slettet)

Du har fundet det rigtige resultat. Nu er det bare at forkorte og sætte på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2016 af MatHFlærer

Har forsøgt at differentiere den hurtigt i Word:


Svar #6
26. oktober 2016 af dasiyangel (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Ingen årsag! Vi skal alle hjælpe ihnanden 


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.