Matematik

Differential kvotienter :) help mee

24. oktober 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til disse to opgaver :) Nogen der kan lave dem, og skrive hvordan i har gjort ?

Funktionen f er givet ved: f(x) = x^2 - 3x

1. Lav en tabel over funktionsværdier for x-værdierne: 0,98; 0,99; 1; 1,01; 1,02;

2. Brug tabellen til at beregne 4 differential kvotienter ud fra Xo = 1. Lav en tabel med resultaterne for de 4 forskellige h-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af emilmuller (Slettet)

1) Lav en tabel der viser værdierne af f(0.98) f(0.99)f(1.01) og f(1.02)

2) Brug \lim_{h\to\0}\frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h} og indsæt x_0=1 og dine h værdier


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2016 af AMelev

1. Indsæt i f(x)!

2: Det giver ikke mening - står der ikke differenskvotienter?


Svar #3
24. oktober 2016 af Anonymm1

Jaa jeg forstår godt at jeg skal indsætte tallene i f(x), men hvad mener de med at jeg skal lave en tabel ? :)

#2 jo sorry, mente differenskvotienter. Kan du hjælpe med det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2016 af StoreNord

En sildebenstabel. Noget i stil med med       \frac{x}{x^{2}-3x}\frac{0,98}{-1,98}\frac{0,99}{-1,99}\frac{1}{2,00}----,

Differenskvotienten\; \; er\; \; \; \frac{\Delta y}{\Delta x}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2016 af emilmuller (Slettet)

#2 jo sorry, mente differenskvotienter. Kan du hjælpe med det? :)

Det er bare en "plug and chug" opgave, bare indsæt dine h-værdier


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2016 af AMelev

\textup{Differenskvotient} = \frac{f(x0+h)-f(x0)}{h}

I dit tilfælde er x0 = 1

Lav en tabel og udfyld den
 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #7
25. oktober 2016 af Anonymm1

Vil du ikke nok udfylde, så jeg kan se hvordan du gør ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2016 af AMelev

Når 1+h = 0.98, hvad er så h?

Når x0 + h = 0.98, hvad er f-værdien så? (#1)

Hvad er f(x0), når x0 = 1?

Hvad er så f(x0 + h) - f(x0)?

Hvad er så \frac{f(x0 + h) - f(x0)}{h}?


Svar #9
25. oktober 2016 af Anonymm1

I don't knowww, can you help meee :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2016 af AMelev

#8 Gå i gang fra en ende af!

Når 1+h = 0.98, hvad er så h?                 Isoler h!

Når x0 + h = 0.98, hvad er f-værdien så? (#1)     

#3

Jaa jeg forstår godt at jeg skal indsætte tallene i f(x)       Så gør det - og før resultaterne ind i skemaet!

Hvad er f(x0), når x0 = 1?  

Hvad er så f(x0 + h) - f(x0)?

Hvad er så \frac{f(x0 + h) - f(x0)}{h}?


 


Svar #11
25. oktober 2016 af Anonymm1

ligemeget fatter det ik hahaha

men tak


Skriv et svar til: Differential kvotienter :) help mee

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.