Matematik

IQ TEST

26. oktober 2016 af SCHUS (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1+4=5

2+5=12

3+6=21

8+11=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2016 af VandalS

\begin{matrix} 5&=1\cdot4 + 1 \\ 12&=2\cdot 5 +2 \\ 21 &= 3\cdot 6 +3 \\ 96 &= 8\cdot 11 + 8 \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2016 af Capion1

a1(a2 + 1) = b


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2016 af Therk

Disse er så fjollede, jeg nogle gange har svært ved at forstå at de kan komme i så virale omløb:

1) Brugen af vores normale operatorere som plus (+) og lighed (=) gælder naturligvis ikke på standard vis, og det er muligvis meningen at dette skal forvirre.

2) Løsningen er naturligvis ikke unik. Til dette problem findes der uendeligt mange løsninger af 2-dimensionel polynomisk form, for at nævne nogle af dem.

Et godt eksempel på hvor meget man kan ramme forkert, ved at tro at man har gættet rigtigt er følgende (semi-lignende) opgave: Hvad er det næste tal i rækken?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ?

10? Nej, forkert. Det er naturligvis 1000. Talrækken følger funktionen herunder:

n + \frac{(n-1)(n-2)(n-3)(n-4)(n-5)(n-6)(n-7)(n-8)(n-9)(1000-n)}{(n-1)!}

Der findes også en fin lille Youtube-video af Veritasium, som stiller spørgsmål til konceptet "at tro man har gættet rigtigt".


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2016 af Therk

Fx

(5/183456)*x^3*y^3-(353/91728)*x^2*y^2+(6973/5733)*x*y+124/637

{\frac {5\,{x}^{3}{y}^{3}}{183456}}-{\frac {353\,{x}^{2}{y}^{2}}{91728 }}+{\frac {6973\,xy}{5733}}+{\frac{124}{637}}

giver 8+11 = 96 som de forrige løsninger

eller

-(167/917280)*x^3*y^3+(1307/458640)*x^2*y^2+(33113/28665)*x*y+220/637

-{\frac {167\,{x}^{3}{y}^{3}}{917280}}+{\frac {1307\,{x}^{2}{y}^{2}}{ 458640}}+{\frac {33113\,xy}{28665}}+{\frac{220}{637}}

giver 8+11 = 0

For

"x + y = resultat"


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2016 af Capion1

Man kunne jo så undersøge, om kompositionsreglen ⊗ opfylder kravene til at være en gruppe.
1  ⊗ associativ?
2   neutralt element?
3   inverst element?
4   evt. kommutativ?


Skriv et svar til: IQ TEST

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.